Artist in residency

Agerupgård huser kunstnerophold, hvor der kan gøres brug af gårdens lydstudie og grafiske værksted. Vi arbejder både med open calls og forløb hvor kunstnere inviteres. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at blive opdateret om kommende open calls.

TERRAFORM er et residency-forløb hvor en gruppe udvalgte kunstnere opholder sig på Samsø i en koncentreret periode for at eksperimentere, udvikle og producere nye værker i samspil med øens ressourcer og lokalsamfundet.

TERRAFORM ønsker at formidle og understøtte en nytænkende kunstnerisk praksis der foregår tværs over discipliner, som både er bæredygtig og fællesskabsfremmende. I samarbejde med andre kulturaktører og institutioner skaber projektet unikke rammer, hvori der kan arbejdes solidarisk og produceres kunst lokalt, med tilgængelige materialer, metoder og teknikker.

TERRAFORM 2023

TERRAFORM – I KNUD VIKTORS LYDSPOR var et residency forløb i forbindelse med udstillingen LÆG ØRET TIL JORDEN – Lydmaleren Knud Viktor på Samsø, hvor en gruppe samtidskunstnere deltog i et fælles arbejdsophold på Agerupgård, Samsø og i Bang & Olufsens tidligere lydstudier hos Sound Art Lab, Struer. De fire inviterede kunstnere arbejdede over tre uger med Knud Viktors oeuvre og metode som udgangspunkt for deres nutidige praksis.

Deltagende kunstnere:
Melissa Van Drie (FR)
er en forsker, performer og forfatter fra Frankrig, som arbejder med hvordan lyd, hørelse og lytning er vigtige aspekter af verdensskabelse: hvordan forskellige mennesker og ikke-mennesker bruger lyd til at fornemme og forstå deres respektive miljøer.

Nanna Elvin Hansen (DK)
er en kunstner og filmskaber med base i København, hvis praksis ofte fokuserer på spørgsmål relateret til feminisme- og migrationspolitik. Disse spørgsmål undersøger hun ofte gennem en kollektiv og kollaborativ proces af film-, video- og lydproduktion.

Sarah Sikorie (NO)
er en kunstner fra Oslo, som arbejder med skulptur og installation, med en særlig interesse i den processuelle dannelse af vores slægtskab og sameksistens med andre arter. Hendes værker er baseret på stedsspecifikke interaktioner.

Lieven Martens (BE)
er en kunstner fra Antwerpen, Belgien. Han skaber konceptuel musik, der svæver mellem feltoptagelser, ambient, musique concrète og moderne komposition. Han undersøger “lyden af øer”, hvor han har ladet sig inspirere af øer rundt i verden som Hawaiʻi, La Reunion og Azorerne.

Terraform 2023 modtog støtte fra Statens Kunstfond, Sonning-Fonden og Art Music Denmark.

—————————————————————-

TERRAFORM 2021

Otte internationale kunstnere har i løbet af 2021 haft mulighed for at bo og arbejde på øen i to uger hver. De har udforsket og arbejdet med øens ressourcer for at eksperimentere, producere og udvikle nye værker og udgivelser, hvor der er lagt et særligt fokus på serielle værker og såkaldte multiples, kunstværker der er fremstillet i flere kopier og dermed nemt kan distribueres.

I mødet med øen har teknologi tjent kunstnerne som sensorisk værktøj, idet de har brugt instrumenter som metaldetektorer, overvågningskameraer, mikrofoner, scannere og fotografisk eksponering til at fremhæve og dokumentere en række elementer specifikke for livet og naturen på Samsø. Resultaterne spænder fra originale kunstværker, tekster, video- og lydoptagelser til ​​multiples lavet af forskellige materialer som serigrafiske tryk, vin, keramiske skulpturer m.m.

Deltagende kunstnere: Ada van Hoorebeke (BE), Alexander Holm (DK), Christopher L. Shields (US/IR), Eeva Rönkä (FIN), Gijs Deddens (NL), Jani A. Purhonen (FIN), Wilfred Wagner (DK), Zoë C. Miller (US)

Terraform 2021 modtog støtte fra Statens Kunstfond og Samsø Kommune.

Se en video om TERRAFORM 2021 her:

Oversigt over artists in residency på Agerupgård:

2024
Maria Michailidou, Ulla Eriksen, Jenny Gräf Sheppard, Anja Mauruschat

2023
TERRAFORM: Melissa Van Drie (FR), Nanna Elvin Hansen (DK), Sarah Sikorie (NO), Lieven Martens (BE)

Amr Hatem (SY), Ernst Markus Stein (DE)

2022
Zoe Dittrich-Wamser (DE), Pia Litzenberger (DE), Dieter Durinck (BE), Bram van Meervelde (BE)

2021
TERRAFORM: Ada van Hoorebeke (BE), Alexander Holm (DK), Christopher L. Shields (US/IR), Eeva Rönkä (FIN), Gijs Deddens (NL), Jani A. Purhonen (FIN), Wilfred Wagner (DK), Zoë C. Miller (US)

Samarbejdspartnere:
Aarhus Billedkunstcenter
Samsø Kommunes Billedkunstråd
Sound Art Lab, Struer
Reception Desk, København
Zenith Art Paper, Samsø