About

Agerupgård er en roligt beliggende landbrugsejendom opført i 1911, omgivet af store gamle træer, en stemningsfuld have og en lille skov. Stedet drives af Hannah Giese og Johann Kauth, som bor her siden 2022 med deres søn Bo Ejler (*2021). Vi flyttede til Samsø i 2020 fra Antwerpen, Belgien.

Agerupgård byder lokale og internationale gæster velkommen til at mødes og udveksle ideer, færdigheder og viden, især inden for billedkunst, lyd og gartneri. Den rummelige, delvist renoverede gamle lade, projektrummet i hovedhuset og haven giver plads til kunstnerisk produktion, præsentation og diskussion. I residency-forløb kan kunstnere fokusere og undersøge, udvikle og producere nye værker i gårdens grafiske værksted og lydstudie. Udover besøgende kunstnere er Agerupgård vært for en række aktiviteter i løbet af året; en kunstklub for børn, et åbent grafisk værksted, kurser og seminarer samt arrangementer som udstillinger, koncerter og performances.

Vores gæstehus og ferielejlighed rummer i alt 7 soveværelser, der tilbyder overnatning for op til 14 personer. Vi faciliterer lange og korte ophold, weekendseminarer og en B&B med økologisk morgenmad.

Købet af Agerupgård blev muliggjort takket være en generøs gave fra Dorothee Ehrensberger (1925-2013), en nabo til Hannahs familie i Traunstein, Tyskland. Ehrensberger var radiomager, kurator og ambassadør for den årlige kammermusik festival Traunsteiner Sommerkonzerte, som familien Giese hjalp med at organisere henover 30 år. Familien modtog et stykke jord af Dorothee, og hun bidrog dermed væsentligt ikke kun til den økonomiske rygrad, men formidlede også værdien af at give plads til kulturel udveksling mellem lokale og internationale, hvilket går i tråd med vores vision for gården.

TAK!
Vi vil især takke familien Giese, som i en fælles indsats hjalp os med at realisere vores drøm. Dernæst er vi dybt taknemmelige overfor de tidligere ejere Cecilia og Frits Andersen med Ninna, Siri og Carl, for at have valgt os til at overtage stedet. Aktiviteterne på gården er mulige takket være stor hjælp fra vores familier, mange lokale og internationale venner, frivillige, kollegaer, offentlige og private midler og fonde.