Lidt om Samsø

Samsø er det perfekte sted til cykelferie og kendt for sit dynamiske landskab og den smukke natur, lækre jordbær og kartofler.

Øen strækker sig omkring 30 km fra syd til nord og rummer mange forskellige landskabstyper. Der er de grønne bakker på den nordlige ø med smeltevandskløfter og klipper formet af istiden. Mellem den nordlige og sydlige ø finder man et åbent hedeområde og eventyrlige skove. Stavns Fjord, som befinder sig 1,5 km fra gården, giver gode muligheder for vandreture, fuglekiggeri og kajaksejlads mellem fjordens holme.

Kystlinjen rundt om øen rummer forskelligartede strande til badning, fiskeri, solopgange og solnedgange. Den nærmeste strand er Sælvigbugten på 2,5km afstand, med nogle af øens bedste badestrande og skønne solnedgange over havet. Overalt på øen møder man det dyrkede kulturlandskab med vekslende afgrøder, læhegn og diger, græssende dyr og gamle stengrave. Gå en tur i den store skov ved Brattingsborg Gods i syd, eller de mange små landsbyer, hvor du kan opleve gamle huse, caféer, loppemarkeder, gallerier og vejboder.

Tæt på Agerupgård ligger den økologiske gård Yduns Have. Gårdbutikken er åben hver dag og byder på et stort udvalg af økologiske grøntsager, krydderurter, frugt og æg. Du kan betale enten kontant eller med mobilepay.

Læs mere om Yduns Have her.

Der er forskellige muligheder for at leje cykel, EL-cykel eller bil på øen.

Cykler:
Ø-Hjul
Samsø Cykeludlejning

Bil:
Visit Samsø

Du kan også ringe til Samsø Telebus (mindst 2 timer i forvejen – hvis du ankommer med færgen mindst 45 min. i forvejen).

Der er også Samsø Taxi

For mere information om alle slags aktiviteter, restauranter eller nødsituationer, besøg Visit Samsø