Nyheder & events

Forårsudstilling
26.04.2024, kl. 16

ULLA ENEVOLDSEN
LISBET GERTZ
GRETHE MICHAELSEN
EVA VESTERGÅRD ANDERSEN

De sidste to vintre har en gruppe lokale kunstnere arbejdet i det grafiske værksted på Agerupgård med teknikker som serigrafi, træsnit og linoleumssnit, hvor en eksperimenterende tilgang til grafik har været i fokus. Ved siden af færdige værker kan du opleve mellemtrin og få indblik i de grafiske processer.

Fernisering fredag 26. april kl. 16

ÅBEN 27.+28. april kl. 10-14

Bass Music Night med Amployee (Berlin) på Molevitten
20.04.2024, kl. 20

Agerupgård & Molevitten præsenterer en hæsblæsende clubaften, hvor husets ven AMPLOYEE (Berlin, Tax Free Records) og lokale DJs kaster med skiver for at massere din krop og sjæl med de dybeste bas frekvenser. Tag benene under armen til en vild dansefest!

OBS! Eventet foregår på MOLEVITTEN
Ballenvej 50, 8305 Samsø

Stuekoncert: Heta Bilaletdin + Samuli Tanner (Finland)
25.05.2024, kl. 20

Stuekoncert med to finske kunstnere, som afslutning af deres 4-ugers arbejdsophold på gården.

HETA BILALETDIN er en kunstner der arbejder med diverse medier: eksperimenterende musik, video og installationskunst. Siden begyndelsen af ​​2010’erne har hun været aktiv i Helsinki, spillet i bands som Olimpia Splendid og Myttys, organiseret events og været aktiv som VJ og DJ. Heta skaber musique concrete, famlende beats, blide melodier, soveværelses-dub og uventet pop med en legende og til tider melankolsk stemning. Hun bruger samplere, vokal, feltoptagelser, computere, fundne genstande, synthesizere, ustemt guitar og støvede fire-spors bånd. Nogle gange synger hun baglæns.

SAMULI TANNER er en komponist og trommeslager fra Finland. Hans elektroniske musik har en særlig appel: klodset med vilje, nogle gange dystert, nogle gange sirupsagtig, nogle gange dansevenlig, nogle gange dekonstrueret. Samuli har tidligere udgivet musik under navnene Siihhi, World Bank og Ponytail. Han spiller også med i bands som Myttys, Tiiu Helinä, Mustat Kalsarit & Market.

Fernisering: Amy Roselynne Faust + Koncert: Monopoly Child Star Searchers + Dolphins Into the Future
15.06.2024, kl. 17

Fernisering af ny udstilling i den gamle hestestald.

+ koncert med

MONOPOLY CHILD STAR SEARCHERS (USA)

DOLPHINS INTO THE FUTURE (BE)

Past

Stuekoncert: Unchained (us/fr), C.D. Noé (de) + langbordsmiddag
01.02.2024, kl. 18

Vi byder ind til en varmende stuekoncert, med solo guitar fra Grenoble, elektronisk musik fra Berlin og 2-retters langbordsmiddag. Før musikken serveres der vild kanin fra Vejrø i tomat (eller vegetarisk alternativ), med grønt fra Samsø og rød grød med fløde, the og kaffe til dessert. Alt lavet fra bunden af Emil & Laura.

18:00 dørene åbner
18:30 middag
20:00 koncert

UNCHAINED (us/fr)
Unchained er Nate Davis, opvokset i Providence (USA) og nu bosat i Frankrig. Med rødder i begyndelsen af ​​2000’ernes Eastcoast underground bringer Unchained pulserende melodiske guitarkompositioner, med eller uden elektronisk ledsagning.

C. D. NOÉ (de)
Drømmeagtig elektronisk musik, præsenteret af Dominik Noé fra den tyske hovedstad.

Julemarked & Nisseværksted
17.12.2023, kl. 12-17

For anden gang holder Agerupgård julemarked, hvor forskellige lokale kunstnere og fødevareproducenter tilbyder deres varer. Parallel med markedet er der åbent nisseværksted for hele familien i gårdens grafiske atelier, hvor der kan laves træsnit og papirklip til festen.

Serigrafi Seminar
4.-8.12.2023, kl. 9-14

Lær at lave dine egne serigrafiske tryk på papir eller tekstil. Du bliver oplært i teknikken helt fra bunden. Medbring gerne dine egne motiver og medier til print.

Pris: 1.500 kr + materialer
Max. antal deltagere: 5

Der er mulighed for tilvalg af overnatning og morgenmad.

Seminaret foregår i vores grafiske værksted og er fuldt booket.

SOL Papirværksted
11.11.2023, kl. 9-12

SOL inviterer til kreativt værksted for hele familien

Vær med til at lave dit eget papir af genbrug og naturens materialer. Vi koger papirpulp over bål og farver det ind, for til sidst at støbe papiret med pulp i forskellige farver. Det er et udendørs værksted, så det er vigtigt at have tøj på efter vejret!

Medbring lidt papir, som er ‘smidt i skraldespanden’. Det kan f.eks. være tegninger, huskesedler, æggebakker eller avispapir. Det må være farvet, tegnet eller skrevet på, men det skal være ulakeret (dvs. ikke trykte reklamer eller Samsø Posten).

9.00 – 10.00: bål og indfarvning af papirmasse
10.00 – 10.30: blende og fylde i kar
11.00 – 12.00: støbe papir

Aldersgruppe: 4-7 år
Deltagerbegrænsning: 12 (med familie)
Pris: Gratis
Tilmelding: info@agerupgaard.dk

Dagens underviser Lea Grau Møller er uddannet fra Den Frie Lærerskole i Ollerup, med speciale i keramik. Siden 2004 har hun eget keramikværksted på Samsø, hvor hun tilbyder kurser og sammen med sin mand, billedhuggeren Morten Grau Møller, driver Galleri Samsø – Skulpturværkstedet.

 

VIDEO JAZZ koncert – FLEXTETTEN og FOLK PÅ SAMSØ
03.11.2023, kl. 19-00

En aften med audiovisuelle eksperimenter i forbindelse med LYS I MØRKET og SPIL SAMSK. FLEXTETTEN og FOLK PÅ SAMSØ spiller en huskoncert til levende videokunst, produceret på udstyr fra billedrør TVets højtid.

FLEXTETTEN er et lille jazz band, som har eksisteret på Samsø i over 30 år med forskellig besætning, der spiller klassiske Jazz Ballader, lidt Bossa og små danske PH viser. FLEXTETTEN er Carl Christian på bas, Inge Kolind på piano, Sysser Thofte på trommer og Lise Lotte Flæng på sang.

FOLK PÅ SAMSØ er et musikerkollektiv der startede at mødes sidste vinter til improviseret samspil i skiftende lokationer. Kollektivets devise er “hvis du ikke ved, hvad du skal spille, så spil så sagte som muligt og lyt”. Musikere i aften: Niels Brandbyge, Brian Marx Gibson, Jonas Nakel, Mark Holm, Frederik Langkilde og Johann Kauth.

For alle danseglade er der efterfest til midnat med DJ LATE WILLIAMS.

Find billetter her.

Fjollede Fugle
14.10.2023, kl. 10-12.30

SOL inviterer til kreativt værksted for børn

Hvad er det for et kunstværk oppe i træerne? Hvem er det, der pipper højt under taget? Kom og lær mere om naturens bygherrer, musikere og flyvekunstnere. “Fjollede Fugle” er en sanselig rejse, hvor vi sammen med børnene udforsker fuglenes liv.

Aldersgruppe: Fra 3 år (Forældre er velkomne til at deltage)
Deltagerbegrænsning: 8
Pris: Gratis
Tilmelding: info@agerupgaard.dk

For mere info se her

Knud Viktor – ‘Le Jardin Planétaire’
02.06.-01.09.2023

Kunstneren Knud Viktor (1924-2013) voksede op i Pillemark på Samsø, men endte med at bo og arbejde det meste af sit liv i Sydfrankrig. Han var uddannet kunstmaler fra Kunstakademiet i København. I 1960’erne skiftede han dog lærred og pensler ud med magnetbånd og mikrofoner, og han er siden blevet verdenskendt som ‘lydmaler’.

Nu vender hans lydværker tilbage til Samsø, hvor de møder hans allertidligste – og hidtil ukendte – malerier fra hans ungdomsår på øen, når Samsø Kommunes Billedkunstråd præsenterer udstillingen og kulturprogrammet ‘LÆG ØRET TIL JORDEN – Lydmaleren Knud Viktor på Samsø‘.

Se mere info om udstillingen og det ledsagende kulturprogram her.


På Agerupgård kan du i udstillingsperioden opleve lydinstallationen Le Jardin Planétaire, i den gamle hestestald lige ved vejen. Følg skiltning for parkering og indgang til installationen.

SOL Kunstklub – Sommerprogram
juli-august 2023

SOL er en serie kunstneriske workshops for børn og unge. Der introduceres forskellige udtryksmuligheder til børnene, hvor det står i fokus at arbejde med hænderne og bruge alle sanser, eksperimentere, skabe noget nyt med enkle midler og bruge fantasien til at overraske sig selv.

3. juli, kl. 12-16 – Lydmaleri
10. juli, kl. 10–14 – Dragebygning
11. juli, kl. 12-16 – Lydmaleri
22. juli, kl. 12-18 – SOL kunstfest
25. juli, kl. 11-14 – Musikproduktion
8. august, kl. 12-16 – Lydmaleri

Se her for mere info.

TERRAFORM – I Knud Viktors Lydspor
05.08.2023, kl. 18

Knud Viktor: IMAGE IX – L’ARMOIRE kvadrofonisk koncert + Akvarel / Boblerne kortfilm + oplæg v. Jan Stricker (Institut for Dansk Lydarkæologi) + TERRAFORM – I Knud Viktors Lydspor – uropførelser  + Jonas Olesen DJ set og bogpræsentation

Knud Viktors kvadrofoniske værk Image IX og kortfilm går denne aften i dialog med uropførelser af fire samtidskunstneres nye lydværker, opstået i residency forløbet TERRAFORM – I Knud Viktors Lydspor på Agerupgård og i Bang & Olufsens tidligere lydstudier hos Sound Art Lab, Struer. De inviterede kunstnere arbejder over tre uger med Knud Viktors oeuvre og metode som udgangspunkt for deres nutidige praksis.

Deltagende kunstnere:
MELISSA VAN DRIE (FR)
NANNA ELVIN HANSEN (DK)
SARAH SIKORIE (NO)
LIEVEN MARTENS (BE)

JONAS OLESEN DJ Set
Jonas Olesen præsenterer sin bog Pionerer & Outsidere – Dansk elektronisk musik 1928-1980 og spiller musikeksempler med særligt fokus på danske elektroniske komponister der har anvendt natur- og dyrelyde. Hør f.eks. værker af de to field recording pionerer Carl Weismann og  Johan Dalgas Frisch der skabte musik af fulgesang og hundebjæf, lydkunstneren Knud Viktor og mange andre. Læs mere om bogen her.
Jonas Olesen er elektronisk komponist og lydkunstner. Han driver pladeselskabet BIN og er aktiv i foreningen Institut for Dansk Lydarkæologi.

Afsluttende projekteres Knud Viktors kortfilm Akvarel og Boblerne på husets gavl.

Gratis entré

TERRAFORM – I Knud Viktors Lydspor er støttet af Statens Kunstfond, Sonning-Fonden og Art Music Denmark.

INSULA præsenterer: Guiding Star Orchestra + Ras Money
24.06.2023, kl. 19

Vi glæder os til at byde GUIDING STAR ORCHESTRA og RAS MONEY a.k.a. RASKE PENGE velkomne, når musikforeningen Insula inviterer til en dub / reggae aften for fuld udblæsning i gårdens lade.

Guiding Star Orchestra er et kollektiv af musikere fra København området, herunder nogle kendte danske jazz spillere, inspireret af ånden bag original roots-reggae musik. Guiding Star Orchestra optræder med en gruppe på 11 musikere der brænder for en dyb, meditativ og samtidig udadvendt vibration. Efter koncerten vil Ras Money aka Raske Penge vende plader, indtil dansebenene er trætte.

Guiding Star Orchestra består af Oilly Wallace på sax, Morten McCoy på keyboard, Malthe Kaptain på trompet, Zigge Kreutzmann på bas, Steve Borth på sax, Laurits Quist Bilén på trombone, Endurance på trommer, Tobias Elof på guitar og ukulele, Jonas Yagoubi på percussion og Mikael “Flenseren” Flensborg på dub-knapperne.

Køb din billet her

Indvielse af Knud Viktors lydinstallationer
11.06.2023, kl. 14

Mødested: Besser Udsigtstårn, Kærvej 26A, kl. 14
Kom med på cykeltur og vær med til at indvie tre af kunstneren Knud Viktors lydinstallationer rundt om på Samsø. Vi mødes ved Besser Udsigtstårn og lytter til Les Éphémères / Végétal. Herfra cykler vi til Yduns Have, hvor vi prøver at ringe til jorden i telefonboks-værket Allo La Terre. Vi slutter på Agerupgård, hvor vi kan opleve installationen Le Jardin Planétaire og slukke tørsten.
Se mere om udstillingen LÆG ØRET TIL JORDEN – Lydmaleren Knud Viktor på Samsø: https://knudviktorsamsoe.dk
Lydinstallationerne er realiseret med støtte fra Friluftsrådet, Statens Kunstfond, Samsø Kommune, EL Salg Bissø, Savværket Samsø og Brattingsborg Gods.

Lav dit eget patch
23.05.2023, kl. 14-16.30

SOL inviterer til kreativt værksted for børn

Deltag i et lynkursus i broderi, hvor du kan overføre dine egne tegninger til tekstil.

Underviser er kunstneren Brian Marx Gibson fra Pillemark, som har specialiseret sig i produktionen af patches. https://www.bmarxgibson.com/embroidery

Du kan tage et stykke tøj med for at påføre dit nye patch.
Kurset er for børn fra 6 år og op. Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet – ved at sende en mail til info@agerupgaard.dk

LAVTRYK
19.02.–16.04.2023

Med udstillingsserien LAVTRYK introducerer Agerupgård sit nye projekt- og udstillingsrum. LAVTRYK er centreret omkring en række kunstnere og forlag der arbejder med grafiske udgivelser og tryksager i mindre oplag. Udstillingen er voksende og akkumulerer nyt indhold hver måned, henholdsvis med fokus på en af de deltagende kunstnere eller forlag.

Vi holder åbent følgende søndage fra kl. 14-16:
26.2. – 5.3. – 12.3. – 19.3. – 26.3. – 9.4. – 16.4.

Udstillingen er yderligere åben efter aftale.

LAVTRYK er støttet af Samsø Kommunes Pulje for Kulturelle Aktiviteter og Neustart Kultur.

Salamander Editions, Samsø
Salamander Editions er et forlag der udgiver originalgrafiske tryk og andre multiples, drevet af billedkunstner og grafiker Johann Kauth med base på Samsø. Forlaget udgiver værker af kunstnere som i deres praksis arbejder på tværs af forskellige medier, herunder maleri, grafik, tegning, collage, skulptur, installation, fotografi, film, video, lyd, performance og digital kunst. Alle tryk er originale, hvilket betyder at de kun findes som tryk og i begrænsede oplag. Trykprocessen ses som en mulighed for eksperimenter, hvor handling, refleksion og reaktion danner en symbiose der kan frembringe overraskende resultater. Der præsenteres værker af Zena Van den Block, Dieter Durinck, Mario de Brabandere, Joppe Venema, Bram van Meervelde, Gijs Deddens og Johann Kauth.
Fernisering søndag d. 2. april kl. 14-18
med telefoninterviews af deltagende kunstnere

KBJ Publishing, Svendborg
Afsæt for Kristian B. Johanssons kunstneriske virke er publikationen af kunstnerbøger, hvor der lægges vægt på temaer som ejerskab og oprindelsen af det multiplicerede materiale. Mange af hans bøger består af fundne billeder og han gør i høj grad brug af visuel sampling, redaktion og rammeskabelse som kunstneriske virkemidler. Siden et par år har han oprettet et mobilt trykkeri med den japanske riso teknik, en stencilmaskine der kan trykke med spotfarver, sammenligneligt med Pantone offset men langt mere tilgængeligt. Med sit riso-mobil kører Johansson rundt til skoler og andre institutioner i landet, hvor han gennemfører workshops med lokale der munder i publikationen af hæfter og bøger. Ved ferniseringen vil Kristian fortælle om sin praksis med kunstnerbøger og belyse en række bøgers tilblivelsesproces.
Fernisering lørdag d. 4. marts kl. 14-18 med foredrag ved Kristian B. Johansson

Ernst Markus Stein, Berlin
Ernst Markus Stein er billedkunstner, DJ og radiovært, i de seneste år med et særligt interesse for overflødige grafiske kopiteknikker som mimeografi og thermofax. Han laver GIF animationer og digitale tegninger, hvilke han bringer i den virkelige verden ved at oversætte dem til f.eks. vævede tæpper eller mimeografiske tryk. Radio er Steins anden passion, som organisator af Cashmere Radio i Berlin og gennem talrige samarbejder med festivaler i Tyskland og udlandet.
Siden 2010 har han lavet et hav af udsendelser med interviews af talrige kunstnere og musikere. Han vil opholde sig på Samsø i 3 uger, hvor der opstår nye grafiske værker og et radioprogram der involverer lokale øboere.
Fernisering søndag d. 19. Februar kl. 14-18
med DJ Parishkij Pumpkin (London)